Partner van ASS (PartnervAss)

Wanneer er in een (langdurige) liefdesrelatie sprake is van autisme bij één van de partners kan dit zorgen voor een bijzondere dynamiek op het gebied van communicatie, zintuigen en gedrag. Bij de partner zonder ASS kunnen er gevoelens ontstaan waar hij of zij geen raad mee weet door de illusie van een langdurig gemis of tekort in emotionele wederkerigheid. Dit kan zonder hulp en inzicht leiden tot ernstige geestelijke en lichamelijke klachten.

Ik ben ervaringsdeskundige en heb een opleiding tot autismevriendelijke coach gedaan. Ik faciliteer de mogelijkheid tot partnergespreksgroepen of een gesprek een op een.

De mens met autisme is niet de boosdoener maar de wijze waarop hij of zij de informatie/prikkels verwerkt in zijn brein. Daarmee speelt in dit geheel de algehele dynamiek tussen de partners een grote rol.
Kennis over een autistisch brein en de gevolgen daarvan in het dagelijks leven is van cruciaal belang om de relatie vorm te kunnen geven die voor beiden prettig is!
Pas als je leert en “ziet” op welke wijze een autistisch brein werkt en daarmee ook het daaruit voortkomend gedrag begrijpt omtrent verwachtingen, ontstaat er bij de NT (neuro typische) partner minder kans op het gevoel een “slachtoffer” te zijn en wordt de partner met autisme niet als de “boosdoener” gezien.

Wilt u zich aanmelden voor een partnergespreksgroep? Stuur een mail of bel naar:

assrelatie@gmail.com
(06)41 48 2499