Partner van ASS (PartnervAss)

Wanneer er in een (langdurige) liefdesrelatie sprake is van autisme bij één van de partners kan dit zorgen voor een bijzondere problematiek op het gebied van communicatie, zintuigen en gedrag. Bij de partner zonder ASS kunnen er gevoelens van eenzaamheid ontstaan door een langdurig gemis of tekort in emotionele wederkerigheid. Dit kan zonder hulp en inzicht over autisme leiden tot ernstige geestelijke en lichamelijke klachten.

Ik ben ervaringsdeskundige en heb een opleiding tot autismevriendelijke coach gedaan. Ik ben gespreksleider van partnergespreksgroepen en geef afwisselend met mijn man en onze dochter presentaties over autisme.

De mens met autisme is niet de boosdoener maar de wijze waarop hij of zij de informatie/prikkels verwerkt in zijn brein. Daarmee speelt in dit geheel de algehele dynamiek tussen de partners een grote rol.
Kennis over een autistisch brein en de gevolgen daarvan in het dagelijks leven is van cruciaal belang om de relatie vorm te kunnen geven die voor beiden prettig is!
Pas als je leert en “ziet” op welke wijze een autistisch brein werkt en daarmee ook het daaruit voortkomend gedrag begrijpt, ontstaat er bij de NT (neuro typische) partner minder kans op het gevoel een “slachtoffer” te zijn en wordt de partner met autisme niet als de “boosdoener” gezien.

Om kennis en begrip te kweken voor jullie eigen bijdrage zijn deze PartnervAss-bijeenkomsten bijzonder waardevol.
Partners die een liefdesrelatie hebben met een partner met autisme kunnen deelnemen in kleine groepjes van minimaal 3 – tot maximaal 7 personen. 

In deze PartnervAss-bijeenkomsten kun je met elkaar gedachten en gevoelens delen en vind je herkenning en erkenning in jullie specifieke problematiek die vaak niet wordt begrepen door buitenstaanders.

Naast het delen van gevoelens krijg je informatie over de andere wijze van prikkelverwerking en de gevolgen daarvan. Daarnaast krijg je concrete en heldere manieren aangereikt om de communicatie tussen jouw en je partner te bevorderen, leer je om overprikkeling bij je partner te voorkomen en wordt je bewust van hoe jij jou eigen behoeftes het beste kenbaar kunt maken.

Data: dinsdag 23 april – 7 mei -21 mei – 4 juni – 18 juni
Tijd: 9.30 uur – 11.30 uur of van 19.30 – 21.30 uur
Kosten: 30 euro per bijeenkomst
Locatie: Hoefslagmate 87, 8014 HK Zwolle

Wilt u zich aanmelden voor een partnergespreksgroep? Stuur een mail of bel naar:

assrelatie@gmail.com
(06)41 48 2499