Op Dinsdag 2 april om 10.00 uur geven mijn dochter Annemarie en ik een duo prestentatie over autisme. Mijn dochter heeft de diagnose autisme en kan ons goed uitleggen wat dat voor haar betekent. Zij merkt dat het beeld dat mensen vaak hebben over autisme niet klopt als ze in haar nabijheid zijn.

“Je kunt het bij jou helemaal niet zien” of “Je merkt er bij jou niks van!” of “Je kijkt me gewoon aan dus dan heb je vast geen autisme! ” Zijn opmerkingen die veel mensen met hoogfunctiorend autisme horen.

Dat komt omdat zij geleerd hebben zich aan te passen maar dat neemt niet weg dat zij alle dagen veel moeite moeten doen om met alle prikkels die op haar afkomen om te gaan en deze te verwerken. Dit onbegrip en de vaak onjuiste beeldvorming rondom autisme maakt het voor veel mensen met hoogfunctionerend autisme moeilijk om serieus genomen te worden in wat zij dagelijks ervaren.

Mijn dochter en ik hopen met het delen van kennis van autisme en onze dagelijkse ervaringen deze beeldvorming bij te stellen. Er moet nog veel onderzoek worden gedaan want lang niet alles is bekend over wat autisme nu precies is. Mijn dochter en ik, wij doen wat we kunnen om autisme en de gevolgen daarvan bespreekbaar te maken en handvatten te bieden aan familieleden, verzorgers, leraren, collega’s en anderen rondom hen.

Deur open om 9.45 uur

Start presentatie: 10 uur- 11.30 uu

Locatie: St. Jozefkerk, Ministerlaan 203 in Zwolle

Heeft u vragen stel ze gerust! 06-41482499

www.ikbenthuisindezorg.nl